La ruta de “L’Escanyapobres” (I): l’estació i les Hortes

Després de gairebé un mes sense publicar res (mea culpa —he anat a un congrés i he hagut de fer treballs—) torno al blog a explicar-vos l’entre bambalines de la ruta literària de L’escanyapobres i del festival El vi fa sang. En aquesta entrada em centraré a situar la ruta sobre el mapa, i a fer-ne un breu comentari.

La ruta de L’escanyapobresdues versions: la curta, que només transcorre per la vila de l’Espluga —la férem el dia 24 pel nostre compte—, i la llarga, que passa pels boscos del voltant, que inclouen els punts de la mina o la Coma —la vam fer el 25 amb els espluguins. A l’entrada només explicaré els dos primers punts, la resta els aniré publicant durant aquesta setmana en altres posts, perquè no es faci feixuc.

  1. El punt de partida és l’estació de tren, situat als afores del poble. Hi toca llegir un fragment meu, del qual ja us en vaig parlar.

    A la foto de l’esquerra podem veure el pàrquing de l’estació i l’edifici; a la imatge de la dreta, feta quan ens acompanyava un càmera que ens gravava, hi ha el Magí Sunyer i la Margarida Aritzeta —professors de literatura a la URV— i, al fons, la Júlia, la Cris i la Clàudia preparant les lectures.

  2. El següent punt és a la Font Major, on hi ha les Hortes i les Parades. El grup de la Clàudia, la Cris i la Júlia hi comentaven breument el modus vivendi de l’Escanyapobres i la seva avarícia. Les lectures es van fer al costat de la cooperativa, ja que era el lloc més proper on hi havia espai i on es podia gaudir d’unes bones vistes de les Hortes i de les Parades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s